12-12-19; Toch geen operatie …

De dag van de operatie…
Charlotte heeft geslapen als een roosje. Papa en ik door alle spanning wel wat minder. Wel vind ze het erg spannend, ze is heel druk en wil de hele tijd bezig zijn.

We hebben geknutseld en getekend, allemaal dingen gemaakt om jouw kamertje wat op te vrolijken!

Om 9:15 uur kwam Dr. Woerdeman langs met het nieuws dat de operatie mogelijk niet door kan gaan. Het RS-Virus heeft ervoor gezorgd dat er veel baby’s op de IC’s in heel Nederland terecht zijn gekomen de afgelopen dagen en vooral vannacht. In Groningen is nog plek, dus ze gaan proberen om een ander kindje misschien naar Groningen te verplaatsen zodat de operatie van Charlotte wel door kan gaan. Charlotte moest nuchter blijven omdat het nog niet zeker was.

Rond 11:00 uur kregen we het verlossende woord: De operatie gaat vandaag niet door.

We moeten naar huis en worden opgeroepen wanneer er plek is. Wij als ouders hebben aangegeven dat dit voor Charlotte niet de beste manier is. We kunnen haar met geen mogelijkheid voorbereiden op zo’n korte planning. Elk ziekenhuis bezoek is er 1 teveel en we hebben geen idee hoe wij als ouders dit leed voor haar een beetje kunnen verzachten.

Elk onderzoek is een strijd, het zoeken naar een compromis en op een gegeven moment ga je valse beloften doen om dit onderzoek maar door te komen. Dit is niet wat je wilt als ouders. Maar je weet dat deze onderzoeken nodig zijn, alleen probeer dat maar te vertellen aan een kind van 5 jaar oud dat al zoveel heeft meegemaakt.

Er word gezorgd dat er diezelfde middag nog een psycholoog en maatschappelijk werker naar onze kamer komen voordat we naar huis gaan. We hebben ons verhaal verteld en mede hierdoor hebben we een definitieve datum gekregen voor de nieuwe operatie.

Volgende week woensdag moeten wij ons melden en donderdagochtend staat ze op de planning om geopereerd te worden.

Er zal een maatschappelijk werker meegaan naar de OK en 1 ouder. Ook zal het vingerprikje vooraf niet nodig zijn, deze doen ze pas wanneer Charlotte onder narcose is.

Ook het infuus word dan pas aangelegd.

Rond 15:00 uur kunnen we uiteindelijk naar huis. Morgen maar gewoon naar het werk en naar school.. Zoveel mogelijk alles ‘normaal’ laten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Social media
Recente blogs