19-08-19; De eerste schooldag!

Vandaag was de eerste schooldag na de zomervakantie. Een enorm bijzondere dag voor ieder kindje van de basisschool. De een vind het spannend, de ander vind het leuk. Voor Charlotte was het beide. Een nieuwe juf, andere indeling van de klassen, alle verhalen van de kindjes en hun leuke vakantie's. Wat zouden alle kindjes zeggen als ze mijn nekje zien, mama? Tja... Op zie vraag weet mama het antwoord ook niet liefje, dat zullen we moeten afwachten.

Toen we aankwamen op school leken we wel een popster... alle mama's kwamen naar ons toe om te vragen hoe het nu met Charlotte ging, sommige ook hoe het met ons gaat. Echt bizar, mensen die ik wel eens zag, maar nooit mee gesproken heb, komen nu belangstelling en medeleven tonen. Zo fijn om in een dorp te wonen!

Deze week gaat elke dag een ochtendje naar school. 12.15 uur haal ik haar op, daarna kan ze rustig thuis wat bijkomen van school. Zo kunnen we steeds wat meer gaan opbouwen. Vandaag ging alles vrij goed, wel was ze heel erg moe zei juf Rianne. Ze heeft veel met Maud in de poppenhoek gespeeld en lekker buiten gespeeld en liedjes gezongen met de juf en haar gitaar. Daar is Charlotte wel van onder de indruk, die gitaar!

Buiten speelde ze met haar beste vriendinnetje Shania. Die ging iets te hard met de kar, waardoor Charlotte lichtelijk in paniek raakte. 'Shania! Je moet niet zo hard gaan, straks val ik en dan moet ik weer geopereerd worden!'.
Toen ze dit thuis vertelde kwam voor het eerst bij mij binnen dat je eigenlijk geen idee hebt wat er allemaal is gebeurd en vooral, waarom...

We hebben Charlotte het verhaal verteld dat er boefjes in haar hoofd zaten. Die heeft de dokter eruit gehaald, waardoor ze nu een litteken op haar nekje/hoofd heeft.
Kennelijk legt ze nog heel direct de link met de val, waardoor ze bewusteloos raakte, en de operatie. De boefjes, doen soms wel mee in haar verhaal, maar vaker niet. Ik denk dat we het voor nu maar zo moeten laten.

Na school heeft ze lekker op de bank een filmpje gekeken. Slapen wou ze niet, maar even rusten op de bank is ook prima. Op naar de 2e schooldag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Social media
Recente blogs