01-08-19/02-08-19; MRI, oogonderzoek en thuiskomen!

Gister hadden we de afsluitende MRI na opname. Deze ging heel goed, ze werd een beetje 'dronken' maar wel lachend wakker. De uitslag zullen we binnenkort telefonisch te horen krijgen. Deze MRI is bedoeld om te kijken of de operatie definitief gelukt is en of de neurochirurg de gehele tumor heeft kunnen verwijderen. Dit is heel lastig om te zien met het blote oog. Gezond weefsel ziet er vanuit de 'buitenkant' precies hetzelfde uit als tumorweefsel. Daarom moet de chirurg werken op basis van de beelden van de MRI. Dit is ook de reden dat dit soort operaties een groot risico hebben op schade/letsel.

Nadat Charlotte wakker was kreeg je weer veel last van het licht. Op je kamer konden we alles weer donker maken en langzamerhand wende je weer wat aan het licht. Steeds een beetje beter.

Na alle controles en administratieve afhandelingen mochten we 's middags lekker naar huis. Thuis zaten opa en oma en Sophie al op ons te wachten met ballonnen, slingers en lekkere broodjes! Wat een lieverds zijn het toch!

Vanochtend hadden we een afspraak in het UMC voor een oogonderzoek. Dit is een onderzoek waar wij aan mee doen die betrekking heeft op de ogen na een ingrijpende hersen operatie. Wat zijn de gevolgen etc.

Na veel wachten, oogdruppels, testjes hier en daar en héél veel paai cadeautjes verder, kwam de conclusie dat haar linker oog minder goed ziet en snel rood word. Dit heeft te maken met het hoornvlies dat is beschadigd. Met een oogzalf, 3x per dag, met antibiotica hopen we dat er geen blijvende schade zal zijn.

Volgende week moeten we terug komen.

s' Middags zijn zijn we gebeld door de neuroloog voor de uitslag van de MRI. De uitslag was niet zo positief als we hoopte. Er is toch nog een klein stukje tumor blijven zitten. Wat is dat balen zeg! De komende maanden/jaren zal Charlotte goed in de gaten gehouden worden. De tumor is langzaam groeiend, dus het kan nog heel lang duren voordat er actie nodig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Social media
Recente blogs