30-07-19; De uitslag van de kweek …

Wauw! Wat een goed begin van de dag, ze werd zo vrolijk wakker! Ze wou in de rolstoel, een rondje doen over de gang met papa en mij. Ook heeft ze voor het eerst zelf op de wc geplast! (weer zo’n mijlpaal die nu opeens weer heel erg stoer, maar eigenlijk normaal is). Elke keer als jij van de wc af kwam, liet ik Charlotte een paar stapjes proberen te lopen.

Om 11:00 uur kregen we te horen dat het niet meer nodig was om een extra hechting te plaatsen. Zolang Charlotte rustig gehouden werd, was er niets aan de hand.

Vanmiddag kwamen opa en oma Django langs. Sophie was even bij de andere opa en oma dus konden opa en oma Django bij ons op visite. Het vorige bezoek verliep niet zo soepel. Charlotte was heel erg moe en alle prikkels waren haar te veel. Vandaag is een super goede dag en voor opa en oma was het ook wel fijn om even de ‘oude vrolijke Charlotte’ te zien!

Toen opa en oma net weg waren kregen we bezoek van wel 5 á 6 artsen. De eerste uitslag van de tumor was bekend. Het is een zogenaamde langzaamgroeiende laaggradige tumor. In de volksmond word vaak gezegd dat dit een ‘goedaardige tumor’ is. Dit is alleen een beetje achterhaald. In de hersenen is elke tumor een belemmering en het maakt dus niets uit of het goed of kwaad is. Het heeft alleen verschillende behandelingen nodig. Laaggradig (graad 1 in ons geval) hoeft verder niet behandeld te worden. Mits het niet opnieuw gaat groeien o.i.d.

Wel word Charlotte goed in de gaten gehouden de komende weken, maanden en jaren.

De bedoeling is om na de opname een nieuwe MRI te maken om te kijken of alles volledig is weggehaald. Dan na 3 maanden en nieuwe MRI om het verschil te bekijken. Aan de hand van die uitslag zal worden bepaald wat de verdere stappen zullen worden. Een controle om de 6 maanden of om de 3 maanden. Voorlopig dus goed nieuws!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Social media
Recente blogs